Bílé víno
Základní surovinou pro výrobu bílého vína jsou hrozny tzv. bílých moštových odrůd révy vinné. Při jeho výrobě se rmut (rozdrcené bobule) ihned lisuje a získává se čistý mošt ke kvašení. Pevné zbytky po lisování se nazývají matoliny. Odrůdy označované jako červené (mají načervenalé bobule – např. Tramín červený) rovněž slouží k výrobě bílých vín. Bílé víno se však dá vyrobit i z modrých odrůd, pokud se zkvasí jen jejich mošt, který u většiny odrůd neobsahuje téměř žádná barviva. Bílé víno vyrobené z modrých hroznů bez nakvášení se může nazývat klaret.

Cuvée Boží muka z Pálavy od Vinařství Jiří Šilinek z Pavlova je krásným vyrovnaným polosladkým vínem. Pokud holdujete pár kostkám cukru je to skvělá volba!

Meruňkové víno skloubí slunce a vůni meruněk z Jižní Moravy, typická meruňková vůně a chuť po kompotovaném ovoci pohladí každou vnímavou duši.

Pinot gris je jedním z mála polosuchých vín od vinařství Jiří Ilias z Pavlova. Pokud si přejete jejich polosuchou raritu ochutnat, doporučujeme určitě neotálet!

Ryzlink rýnský z Pálavy od Vinařství Ilias z Pavlova je za nás nejlepší suché víno z Pálavy ročníku 2021. Platí pro něj název KRÁL VÍN od první do poslední kapky!

Ryzlink rýnský z Pálavy od vinařství Kořenek z obce Bavory je skvělé suché víno ročníku 2021. Víno králů, ideální pro chuťové buňky, které vědí co chtějí!

Krásná vína z Pálavy, okouzlující chvilky s lidmi s kterými je nám krásně a trošku cukru v kapce skvělého vína - je naprosto skvělá kombinace!

Pálavská sluneční záře uchovaná v kapce průzračné vody, takovému pokladu říkají vinaři VÍNO. Kolekce nejlepších suchých vín od našich vinařů z Pálavy!